De politie van Heist-op-den-Berg hield het voorbije weekend alcoholcontroles. Er werd gecontroleerd op snelheid en alcoholmisbruik.

Vrijdag- en zaterdagnacht controleerde de lokale politie van Heist op snelheid en alcohol.

Er werden 186 bestuurders onderworpen aan een ademtest en 17 bliezen positief. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en de andere moesten ofwel voor 3 ofwel voor 6 uren hun rijbewijs inleveren. Deze controles gebeurden op vier verschillende plaatsen.

De snelheid werd gecontroleerd op twee plaatsen. Hierbij reden 57 bestuurders te snel op de 545 voertuigen die gecontroleerd werden. De controle vond plaats op een traject waar 50 km/u toegelaten is en de tweede controle op de Liersesteenweg waar 70 km/u toegelaten is.

Twee bestuurders werden ook op drugs getest, maar de resultaten waren negatief.

In één geval blies een bestuurster positief. Haar partner, die als passagier in het voertuig zat, legde een preventieve ademtest af die positief was. Blijkbaar kon de man het niet laten om later toch te vertrekken met het voertuig, hij werd tevens opgepakt wegens dronken sturen.

Een aantal bestuurders betaalden hun boete ter plaatse via de betaalterminal. In totaal werd 1.930 euro gestort op de federale rekening voor verkeersboetes. De boetes zijn immers bestemd voor de federale overheid en niet voor de politiezone.

In de komende weken zullen opnieuw dergelijke controles plaatsvinden.

Luc GEENS
Korpschef